ΜεγένθυνσηΣμίκρυνσηΕπαναφορά

Τένια Βουδούρη - Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Τένια Βουδούρη

Η Δρ. Τ. Βουδούρη σπούδασε στην Ιατρική σχολη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σεπτέμβριο του 1984 εώς τον Ιανουάριο του 1989 έκανε ειδικότητα οφθαλμολογίας στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας παρέμεινε επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και εργάστηκε στο τμήμα Αμφιβληστροειδούς της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής εως τον Απρίλιο του 1993.

Στη διάρκεια αυτής της συνεργασίας εκπονήθηκε η διδακτορική διατριβή με τίτλο "Μελέτη των κεντρικών οπτικών πεδίων με αυτοματοποιημένη περιμετρία μετά απο εφαρμογή παναμφιβληστροειδικής φωτοπηξίας σε διαβητικούς ασθενείς, Ιούνιος 1992, Βαθμός 'Αριστα.Από την αρχή τυ διορισμού της στο οφθαλμολογικό τμήμα δραστηριοποιείται και οργανώνει το οφθαλμολογικό χειρουργείο εις το Ασκληπιείο Βούλας

Το 1990 καθιερώνει τη φακοθρυψία και διακινεί τα περιστατικά σε μια ημέρα με αποτέλεσμα τα οφθαλμολογικά περιστατικά της κλινικής να ξεπεράσουν τα 1000 το 1995. Τα τραυματιολογικά περιστατικά του Νοσοκομείου της δίνουν ώθηση να παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια αποκατάστασης βλεφάρων και κόγχου στην Πανεπιστημιακή Κλινικής της Trier - Γερμανίας με σκοπό την άμεση και καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών.

Η συνεργασία της με τη Ρευματολογική Κλινική του Νοσοκομείου της δίδει το ερέθισμα να ασχοληθεί με τις οφθαλμολογικές φλεγμονές και να παρακολουθεί τον καθηγητή C.S. FOSTER Massachusetts eye and ear infirmary. Εις την φακοθρυψία είχε παρακολουθήσει και εκπαιδευτεί από πρωτοπόρους Οφθαλμίατρους (R. MALONEY, R. OSHER, E. SEWARD, B. PHILLIPSON). Το 1994 στο Croydon Eye Unit - Λονδίνο και το 1996 στο St. Erik's Hospital Karolinska Institute - Στοκχόλμη. Παράλληλα ασχολείται με τη διαθλαστική χειρουργική όπου παρακολουθεί και εκπαιδεύεται από τον D. AZAR στο Massachussetts eye and ear infirmary. Κατά δε τα ακαδημαϊκά έτη 1996-1999 με την απόσπαση στη Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική δίδαξε τη μέθοδο της φακοθρυψίας και συμμετείχε σε κοινά χειρουργικά προγράμματα. Το 1999 εκπαιδεύεται στο Bascom Palmer eye Institute - Μαϊάμι από τον καθηγητή S. TSENG στη τοποθέτηση και χρήση αμνιακής μεμβράνης.

Το 2007 εκπαιδεύεται και εφαρμόζει τις τμηματικές κερατοπλαστικές (DSAEK, LAMEMMAR KERATOPLASTIES) καθηγητής M. Busin.

Από το 2001 η Δρ. Τ. Βουδούρη επιλέγει να εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα και συνεργάζεται με το όμιλο ΥΓΕΙΑ - ΜΗΤΕΡΑ. Δραστηριοποιείται χειρουργικά στο ΟΜΜΑ και στο ΜΗΤΕΡΑ. Γίνονται όλα τα χειρουργεία με απόλυτα σύγχρονες μεθόδους Φακοθρυψία από πολύ μικρές τομές (MICS), cold phaco (Ψυχρή φακοθρυψία), ενδοφθάλμιοι φακοί αναδιπλούμενοι, προσαρμοστικοί, πολυεστιακοί, και πολύ μικρής τομής. Διόρθωση μυωπίας υπερμετρωπίας, αστιγματισμού και πρεσβιωπίας με λέιζερ και φακικούς ενδοφακούς. Χειρουργεία γλαυκώματος με εν τω βάθει σκληρεκτομή και βαλβίδες όπως και μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Μέλος εταιριών

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ), της Αμερικάνικης και Ευρωπαικής Εταιρίας διαθλαστικής χειρουργικής και καταρράκτη (ASCRS, ESCRS), της Αμερικάνικης ένωσης για την έρευνα στη όραση και την οφθαλμολογία (ARVO) καθώς και των ελληνικών οφθαλμολογικών εταιριών.

Επιστημονικά συνέδρια και διεθνή περιοδικά

Η συμμετοχή της σε επιστημονικά συνέδρια είναι πλούσια, έχει παρουσιάσει αρκετές εργασίες σε διεθνή συνέδρια και έχουν δημοσιευθεί αρκετά άρθρα της σε διεθνή οφθαλμολογικά περιοδικά.


espa
© 2024 Re-designed by MonoWare Systems. Supported by Technology Shop
.